WINTER

Als de temperatuur rond het vriespunt of lager is en er valt in Zuid Limburg sneeuw, dan veranderen de hoger gelegen delen in een prachtig winters landschap.

In onze heuvels ligt dan als eerste sneeuw vanwege de hoge ligging. U kunt dan met de kinderen sleetje rijden in de omringende weiden of traktorpaden.
Ook even over de grens in de Belgische Ardennen is het vaak winter terwijl het elders in Nederland of Limburg helemaal niet op winter lijkt.

De wintermaanden zijn tevens uitermate geschikt voor het genieten en proeven van de sfeer en gezelligheid van de kerstmarkten in de nabije omgeving, zoals de kerstmarkt in Maastricht, Aken, Keulen of in de grotten van Valkenburg.

Ook vindt u in elk dorp gezellige kroegjes en uitstekende restaurants, zodat u zeker niet met honger naar huis hoeft te gaan.

In de laatste wintermaanden wordt er volop carnaval gevierd in Zuid-Limburg. Carnavalsoptochten trekken dan als een bonte stoet door de dorpen en steden en de echte carnavalisten zijn dan vaak schitterend uitgedost. Het is een feest om naar te kijken of om zelf even mee te doen.